În 2 septembrie, Boc a declarat că a reziliat contractul cu firma care nu a reabilitat la timp Turnul Pompierilor. În 3 septembrie, viceprimarul Tarcea l-a contrazis. Azi, Boc l-a contrazis pe Tarcea

În 2 septembrie, primarul Emil Boc a declarat la radio că a reziliat contractul cu firma care nu a reabilitat la timp Turnul Pompierilor. În 3 septembrie, viceprimarul Dan Tarcea l-a contrazis public, afirmând că speră ca firma să termine totuși lucrările. Astăzi, Boc l-a contrazis pe Tarcea, anunțând din nou că a dispus rezilierea.

Va ieși săptămâna viitoare Tarcea la radio să ne spună iar că speră ca totuși firma să se mobilizeze și să termine lucrările? Aceasta este întrebarea. Și încă una: dacă cei doi edili, care provin din același partid și dau la lopată la unison în toate pozele electorale postate pe Facebook, se contrazic public atât de flagrant, cine, firmă sau persoană fizică, îi mai poate lua în serios?

„Eu am dispus rezilierea. Am înțeles că se mișcă tare repede de când am anunțat rezilierea în public... 85% e gata, dar nu mai stau să povestesc cu toți care consideră Clujul așa, să ne aflăm în joacă! Domnule, ai niște termene, ești plătit din bani publici, fă lucrări la timp, dacă nu, pleacă și lasă-ne în orașul ăsta, să nu te mai prindem pe aici! Adică, nu mai stăm la povești, că mai tot credem... A primit aproape un an de zile prelungire legală, tot invocând niște chestiuni, care sunt... mai mult nu mai comentez! Li s-a prelungit... ultimul termen a fost 11 mai! Pe care îl aveau, de finalizare! N-ai terminat, am dispus rezilierea, cu orice preț!

Să se vadă ca mesaj în Cluj că nu mai stăm la cheremul tuturor oamenilor sau tuturor firmelor care consideră Clujul așa, o anexă a afacerilor lor!

Le-am spus tuturor, în acest oraș: veniți la Cluj la licitații corecte, nu vă cere nimeni o apă plată! Dar noi vă cerem două lucruri: să faceți lucrări de calitate și la timp! Și dacă asta nu faceți, în orașul ăsta să nu mai căutați!

Și am început, potrivit procedurilor legale, să tot eliminăm din balastul acesta de firme care își bat joc de autorități publice și de cetățeni! Dar noi trebuie să respectăm procedurile legale, că trebuie să ai ori încălcări repetate, ori o încălcare gravă a unui contract, ca să îi poți da recomandare negativă, ca să nu mai vină la licitații în orașul tău! Și, dacă fac calitate, sunt bine-veniți! Nu fac, la revedere!”, a declarat astăzi primarul Boc, la o emisiune radio.

În 3 septembrie, tot la radio, viceprimarul Dan Tarcea declara:

„E o situație la care nu ne-am așteptat, i-am notificat pe cei care fac lucrările că dacă nu vor finaliza la timp, vom rezilia contractul. Mai sunt undeva cred că 10% din lucrări, dar merge foarte greu această companie și nu reușește să mențină ritmul și vă dați seama că este extrem de frustrant să ai banii în cont, să deții banii și să nu poți să-i plătești, și să dai peste firme care nu-și respectă termenele. (...)

În condițiile în care eu totuși sper, având în vedere că mai avem foarte puțin până la finalizare, sper totuși să se mobilizeze această firmă și să finalizeze lucrările. (...) Eu totuși sper să se mobilizeze, dar dacă nu se vor mobiliza în termenul pe care l-am dat, atunci, sigur, vom rezilia contractul și vom merge mai departe ca să putem finaliza lucrările.”

Tarcea declara cele de mai sus, contrazicându-și colegul liberal care, în 2 septembrie, cu o zi înainte, spunea la radio:

„Deja avem niște firme, le-am anunțat: și cea de la Turnul Pompierilor... li s-a prelungit de anul trecut până în mai 2021, trebuiau să termine. Din mai 2021 deja sunt în întârziere, am dispus reziliere. Punct! Și să îi punem pe lista rușinii, să nu mai aibă ce căuta în Cluj-Napoca!”

Contractul de finanțare a proiectului de reabilitare a Turnului Pompierilor a fost semnat în 13 noiembrie 2018. Suma asigurată de Uniunea Europeană este de 9.293.437,75 lei (91%), iar aportul Primăriei Cluj-Napoca, în calitate de beneficiar al investiției, este de 922.099,65 lei (9%), pentru un total de 10.215.537,40 lei. Lucrările de până acum au fost executate de firma italiană Research Consorzio Stabile. Cu toată vorba radiofonică răspicată a primarului Boc, cine va termina lucrările se pare că le este neclar chiar și celor doi edili liberali.

Adauga comentariu