Asa arata parcurile pentru copii, dupa ce clujenii platesc 500.000 de euro pentru intretinerea lor

Dale lipsa, vopsea scorojita, banci paraginite. Asa arata spatiul de joaca de la poalele Cetatuii, de pe strada Dragalina. Ca acesta, sau in situatii mai proaste sunt multe altele din cele peste 300 de parculete pentru copii din oras. Toate acestea in timp ce exista un contract pentru intretinerea acestor spatii in valoare de nu mai putin de 500.000 de euro.

In mai 2013 s-a incheiat contractul de aproape 500 mii de euro (1.959.215 lei) pentru “Reparatii si intretinere a aparatelor de joaca, a dotarilor urbane existente pe raza municipiului Cluj-Napoca” cu societatea Dupex, o firma obisnuita a contractelor municipalitatii. Acesta este valabil pentru o perioada de patru ani, timp in care ar trebui sa se ingrijeasca de aspectul locurilor de joaca si siguranta micutilor.

Cu toate acestea in parculetul de la poalele Cetatuii bancile nu au mai vazut vopsea de ani buni, la fel nici aparatele de joaca, mancate de rugina.

Dalele cauciucate, furnizate tot de Dupex intr-un alt contract, in valoare de 1,5 milioane, lipsesc in multe locuri.

Aparatele de joaca, pe care ar trebui sa le repare, sau sa le inlocuiasca in baza unui alt contract de 7,3 milioane de lei, impartiti cu firma King Industrial Enterprises, prezinta un grad mare de uzura si denota neglijenta autoritatilor.

Dupex a “reparat” prima oara bugetul local in iulie 2007 de 4.427.157 lei, apoi in ianuarie 2009 de inca 2.874.608 lei, tot pentru intretinerea locurilor de joaca.

 Societatea este din Alba si ii apartine lui Ioan Dura. Anul trecut a avut un profit de 800.000 de lei, la o cifra de afaceri de 9,8 milioane de lei.

Adauga comentariu