Clujul „pietonal”, în „anul cartierelor”: pe alei fără trotuare, copiii fac slalom printre mașini pentru a ajunge la școală

În „anul cartierelor”, în Clujul „pietonal”, după cum îi place primarului Emil Boc să spună pe la radio, copiii clujenilor fac slalom printre mașini, pe alei fără trotuare, pentru a ajunge la școală.

Un bun exemplu în acest sens ni-l oferă Malajdoki Gáspár, care a postat pe pagina de Facebook Clujul Civic:

„Așa se circulă în fiecare dimineață pe Aleea Borsec, ruta cea mai frecventată spre Școala Gimnazială "Nicolae Titulescu", Cluj-Napoca, cartierul Gheorgheni. Există o bandă parcelată și numerotată pentru parcări cu abonament și există o bandă unde circulă mașini. Trotuar nu există. Loc pentru pietoni nu există. Copiii se strecoară printre mașini ca să ajungă la școală. Probabil ar fi nevoie de un accident ca Primăria să se ocupe de problemă.”

„La fel se întâmplă și pe Aleea Peana în Mănăștur”, a comentat Codruța Vintu.

Nici pe Aleea Bizușa, de vizavi de strada incriminată pe Clujul Civic nu se circulă mai bine, după cum a arătat Ziar de Cluj încă din anul 2016.

Pe Aleea Bizușa, copiii se deplasează dimineața spre școlile de prestigiu din zonă. După ce Primăria a înființat parcări pe ambele părți ale drumului, tranzitat din ambele sensuri, la comun, atât de mașini, cât și de biciclete și de pietoni, strada a devenit ”no man’s land”. În lipsa unui trotuar, și aici pietonii fac slalom printre mașinile care circulă cu viteză.

Citiți și:

”No man’s land” pe Aleea Bizușa din cartierul Gheorgheni: „Nu este lege aici! Fiecare își face legile, cum vrea el! Dar unde trăim, domnule, în junglă?!”

Adauga comentariu