Consiliul Județean, prin Biroul mass media reacționează la acuzele aduse arhitectului Șef al Județului Cluj

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au trimis presei un comunicat cu privire la recentele informații referitoare la dosarul penal al lui Claudiu Salanță- Arhitectul Șef al județului Cluj.

Biroul de presă al CJ Cluj neagă că Salanță ar avea calitatea de urmărit penal și etichetează informațiile apărute în presă ca ”acuze nefondate”. Comunicatul nu explică sentința care apare pe portalul Judecătoriei Cluj-Napoca, ci doar mută în mass media scandalul dintre funcționarii CJ Cluj și conducerea Aeroportului Internațional Cluj-Napoca.

“Pentru corecta informare a opiniei publice cu privire la informațiile apărute în mass-media, referitoare la așa-zisa calitate de urmărit penal a Arhitectului Șef al Județului Cluj, domnul Claudiu Salanță, Consiliul Județean Cluj face următoarele precizări:

În momentul de față, domnul Claudiu Salanță nu este urmărit penal în niciun dosar aflat pe rolul instanțelor de judecată, domnia sa având simpla calitate de martor în procesul intentat de Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, ca urmare a plângerii penale formulate în data de 11.08.2015. De altfel, prin Ordonanța de clasare aferentă dosarului nr. 7045/P/2015, s-a constatat faptul că Arhitectul Șef al Județului nu a realizat vreo infracțiune de abuz în serviciu, așa cum a fost acuzat de Aeroportul clujean, prin plângerea formulată în acest sens de către domnul director general, respectiv de domnul director economic.

Astfel, conform materialului probator administrat în aceasta cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a constat fără echivoc faptul că emiterea certificatului de urbanism, respectiv a autorizațiilor de construire pentru repararea căilor de rulare și a platformei de staționare aeronave reprezintă competența materială exclusivă a Consiliului Județean Cluj și nu a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, cum eronat s-a afirmat de către cei care au formulat plângerea penală invocată anterior. În spiritul acestei afirmații este incident inclusiv Ordinul ministrului dezvoltării regionale și locuințelor nr. 839/2009 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare al Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, unde se specifică extrem de clar faptul că, în ceea ce privește autorizațiile de construire pentru lucrările care se execută pe terenuri ce depășesc limita unei unități administrativ-teritoriale, competența de emitere aparține consiliilor județene, în speță Consiliul Județean Cluj pentru avizarea lucrărilor la suprafețele de mișcare ale Aeroportului clujean. Mai mult decât atât, din analiza tuturor actelor depuse la dosar, rezultă indubitabil faptul că emiterea actelor administrative în cauză s-a realizat în mod absolut legal, cu respectarea termenelor în vigoare, neexistând în acest sens inacțiuni din partea funcționarilor publici de natură a împiedica buna funcționare a instituției aeroportuare.

Având în vedere cele prezentate mai sus, dar și recentele acuze de imixtiune a Consiliului Județean Cluj, în calitatea sa de proprietar și for tutelar al regiei aeroportuare, în activitatea acestei instituții subordonate, forul administrativ județean constată existența unei tentative clare de intimidare a angajaților săi angrenați, prin prisma funcției deținute și a competențelor stabilite prin fișa postului, în relația instituțională dintre cele două entități publice. În acest context, funcționarii Consiliului Județean Cluj vizați de astfel de acuze nefondate înțeleg să se adreseze instanțelor de judecată în conformitate cu prevederile legale în vigoare” - arată cei de la Biroul de presă al CJ Cluj.

Reamintim, sentința pe scurt prin care Judecătoria Cluj-Napoca trimite înapoi spre procurori cauza în care a fost trimis în judecată Claudiu Salanță (retrimitere la procuror = reînceperea urmăririi penale):

“08.11.2017

Ora estimata: 08:30

Complet: NCPP P8 - fond

Tip solutie: admite plângerea

Solutia pe scurt: În temeiul art. 341 alin. (6) lit. b) din C.p.p., Admite plângerea formulată de către petentul Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj R.A., împotriva soluţiei de clasare dispuse prin ordonanţa emisă de procuror la data de 10.01.2017 în dosarul nr. 7045/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, menţinută prin ordonanţa din data de 02.03.2017 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, emisă în dosarul nr. 45/II/2/2017. Desfiinţează soluţia de clasare şi trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală în dosarul nr. 7045/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. În temeiul art. 275 alin. (3) din C.p.p, Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, data de 08.11.2017.

Document: Hotarâre  1878/2017  08.11.2017”

 

Comentarii

mico

20.11.2017 21:43

inca n-au aparut lingaii lui Paunel sa va zica ei care este adevarul? l-am vazut la televizor ziicand ca "Adevarul este ce va zic eu". a ajuns si asta un fel de Dumnezeu al judetului!

Adauga comentariu