An Electoral: Alin Tișe a reluat băile de mulțime și consultările cu cetățenii

„Audiențele în teritoriu” au loc exclusiv în anii electorali, iar o demonstrație a acestui fapt vine chiar din partea președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Păunel Tișe, care după zece ani (adică după consultările cu cetățenii din 2009-2010) a reluat băile de mulțime. 

Conform unei informări a CJ Cluj, „în cadrul audienţelor vor fi abordate aspecte de interes general, cetăţenii având posibilitatea de a prezenta preşedintelui forului administrativ județean problemele cu care se confruntă precum şi propunerile pe care le au în vederea unei optime administrări a comunităţii”.

Pentru a evita o posibilă confuzie specifică zilei de 1 Aprilie, primele consultări cu cetățenii au fost reluate în data de 2 Aprilie 2019, în comunele Chiuiești, Câțcău și Vad.

O întreagă echipă administrativă l-a însoțit pe Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, asigurându-se în acest fel că poate răspunde solicitărilor și neplăcerilor prezentate de localnici.

sursa foto: cjcluj.ro

Astfel, la aceste băi de mulțime au participat și vicepreședintele CJ Cluj, Marius Mânzat, precum și o „serie de reprezentanți ai instituțiilor cu competențe în gestionarea problemelor din mediul rural printre care și responsabilii cu derularea programelor de reabilitare a drumurilor județene și de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă și canalizare, respectiv Direcţia de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului și Compania de Apă „Someş”, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

Întâlnirile au continuat și cu cetățenii din localitățile Recea Cristur, Vultureni, Borșa și Panticeu. 

De la ultimele întâlniri cu cetățenii, pe care Alin Tișe le-a efectuat în anii 2009-2010, s-au scurs 10 ani. Interesul pentru problemele cu care se confruntă cetățenii din comunele județului Cluj par să stârnească interesul administrației o data la zece ani sau din campanie electorală în alt an electoral. 

Unele dintre problemele majore prezentate de cetățeni se referă la starea proastă a drumurilor județene. Astfel, în vara anului trecut, locuitorii din comunele Paglișa și Panticeu au protestat față de starea proastă a DJ 103G, nemulțumiți de faptul că Alin Tișe anunță pe pagina oficială a Consiliului Județean tot felul de lucrări de reparații, care ”au intrat în linie dreaptă” – formula preferată a lui Păunel Tișe – dar, de fapt, un drum cu o însemnătate turistică imensă este marcat de nepăsare.

CITEȘTE ȘI: Protestele au ajuns și prin comune, nu pentru legile justiției, ci pentru drumuri

În august 2018, mai mulți protestatari, locuitori ai comunei Săndulești, au ameninţat cu blocarea unui drum judeţean de piatră și au cerut ca acesta să fie asfaltat, deoarece atunci când plouă, autocarele cu turişti sunt scoase din noroi doar cu ajutorul tractoarelor.

CITEȘTE ȘI: Cum își bate joc Consiliul Județean de locuitorii din sate și mimează reparațiile drumurilor – FOTO

S-a scurs mai bine de jumătate de an de la aceste proteste, vreme în care Consiliul Județean a trecut cu nepăsare peste dificultățile din comunele județului.

CITEȘTE ȘIDrumul Județean 161 este de 8 ani un coșmar pentru șoferi. De 8 ani, autoritățile promit promisiuni

În an electoral, Alin Tișe a reluat băile de mulțime și s-a deplasat în teritoriu pentru a afla din gura oamenilor problemele acestora. Cel mai probabil, în urma acestor vizite în teritoriu, locuitorii județului Cluj vor primi noi doze de promisiuni. 

 

 

sursa foto: AlinTise/Facebook

 

 

Adauga comentariu