EXCLUSIV Ce NU s-a spus despre accidentul de la Gilau în care a fost lovită o autospecială de poliție. Faceți cunoștință cu Maria Casandra Maier, o polițistă cu viitor strălucit în IPJ Cluj

Evenimentul nefericit de duminică seară are o altă poveste în spate. Câteva minute înainte ca un bărbat de 47 de ani să intre cu autoturismul în mașina de poliție, care se afla în misiune, a avut loc un alt scandal care s-a soldat cu încătușarea agresorului și transportarea lui la secție. Maria Casandra, o tânără care a intrat în Poliție în urmă cu doi ani, se afla în echipajul de patrulă în seara respectivă. În momentul în care au oprit o mașină în trafic, bărbatul care era pasager în dreapta s-a coborât din mașină și a venit din senin să o atace pe Casandra cu pumnii. Polițista s-a apărat și a chemat întăriri, colegul ei sarindu-i în ajutor. 

Numele agresorului care s-a năpustit cu pumnii asupra polițistei este Pleșa Claudiu!  

La scurt timp după, agresorul a fost încătușat și urma să fie dus la secție pentru întocmirea dosarului penal pentru ultraj. În timp ce autospeciala se deplasa spre secție, din nefericire s-a produs accidentul în care polițista urma să fie rănită din nou.  

Ce a urmat după? Credeți că a plecat acasă ? Nu, au urmat îngrijiri medicale superficiale, atât cât tânăra să poată să fie aptă de o noapte albă de audieri, în care să răspundă în detaliu ce s-a întâmplat. 

Agresorul le-a declarat anchetatorilor că totul a fost o neînțelegere. Că pumnii pe care i-a aplicat polițistei erau adresați altei femei din IPJ Cluj și că a confundat-o. 

Prim-procurorul Mihaela Cojocaru, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin, a coordonat cercetările și a probat faptul că locul agresorului este după gratii. În cursul serii trecut, Claudiu Pleșa a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin la data de 15.11.2021, privind dosarul nr. 935/P/2021, şi în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la data de 15 noiembrie 2021 până la data de 14 decembrie 2021, inclusiv, a inculpatului P C, în prezent încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Sălaj, căsătorit, stagiul militar satisfăcut, cu studii medii, electrician, fără loc de muncă, sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunilor de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 1 şi alin. 4 Cod Penal, raportat la art. 193 alin. 1 Cod Penal (în dauna persoanei vătămate M C-M), ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 1 şi alin. 4 Cod Penal, raportat la art. 206 alin. 1 Cod Penal (în dauna persoanei vătămate P C-A), şi ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 1 şi alin. 4 Cod Penal, raportat la art. 206 alin. 1 Cod Penal (în dauna persoanei vătămate M C-M), totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal”, se arată în soluția pe scurt. 

Casandra, lăudată pentru profesionalism și spirit intuitiv

La începutului anului, cei de la IPJ Cluj îi dedicau o postare pe pagina de Facebook, lăudând-o pe Casandra pentru modul în care a reușit să salveze alte vieți, preluând un echipaj medical care transporta organe pentru transplant, dar care a fost implicat într-un accident rutier. 

„În dreptul localității Florești, ambulanța a fost implicată într-un accident rutier, care, din fericire, nu a avut victime. Deoarece ambulanța a rămas la locul accidentului, echipa medicală a fost preluată de un echipaj al Poliției Florești și transportată în siguranță și cu rapiditate la aeroport.

Dorim să ne exprimăm recunoștința și aprecierea pentru sprijinul prompt pe care echipajul Poliției Florești, în special doamna agent de poliție Maier Casandra-Maria, l-a acordat echipei medicale, contribuind decisiv la realizarea cu succes a intervenției de transplant hepatic, în urma căreia viața unui om a fost salvată”, au precizat cei de la Agenția Națională de Transplant, în mesajul de apreciere transmis Poliției Române. 

Ah, și să v-o spunem pe cea dreaptă. Tânăra s-a luptat cu agresorul care a atacat-o duminică seara. Neînfricată la momentul incidentului, Casandra a demonstrat că este în controlul situației. Nu că vrem să stricăm știrea, dar în același timp, un alt echipaj de la Florești dădea dovadă de lașitate deși erau în pericol șase minori(vezi material aici). 

Ziar de Cluj îi dedică rubrica Jos Pălăria! 

Vezi și: Conducerea IPJ Cluj a demarat o ancheta internă împotriva echipajului care a intervenit la scandalul din Florești

Adauga comentariu