Nici de 1 Iunie Turnul Pompierilor nu a fost redat publicului, după șase luni de întârzieri

Nici la data de 1 Iunie Turnul Pompierilor NU a fost redat publicului, după întârzieri de mai bine de 6 luni de zile de la termenul fixat inițial privind încheierea lucrărilor de șantier. Deși termenul limită de modernizare a acestui obiectiv turistic era fixat inițial pentru decembrie 2020, ulterior șantierul a fost prelungit până în februarie 2021. Nici de 1 Aprilie, ziua păcălelilor, Turnul Pompierilor nu a fost redat publicului. Din nefericire, nici la jumătate de an de prelungiri a termenului de finalizare a lucrărilor de reabilitare – Iunie 2021 – șantierul nu a fost încheiat. 

De fapt, Turnul Pompierilor a reprezentat „o prioritate” pentru administrația PNL-istă locală încă din anul 2012. La aproape un deceniu, obiectivul turistic rămâne în continuare doar un șantier. 

Din cauza întârzierilor succesive privind reabilitarea turnului, nici strada Tipografiei, tronsonul 2, nu a intrat în lucrări de modernizare. 

CITEȘTE ȘI: Stradă din zona istorică a Clujului, măcinată de mizerie și delăsare

Contractul de finanțare a proiectului „Revitalizarea «Turnului Pompierilor»” a fost semnat în 13 noiembrie 2018.

Suma asigurată de Uniunea Europeană este 9.293.437,75 lei (91%), iar aportul Primăriei Cluj-Napoca, în calitate de beneficiar al investiției, este de 922.099,65 lei (9%), pentru un total de 10.215.537,40 lei.

Lucrările sunt executate de firma italiană Research Consorzio Stabile.

CITEȘTE ȘIModernizarea Turnului Pompierilor intră în „prelungiri”

Finanțarea vine prin Programul Operațional Regional 2014-2020, fiind semnat în cadrul Axei 5, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural – pentru proiecte nefinalizate.

Turnul Pompierilor, vechea clădire din centrul Clujului, ar trebui să devină un punct de informare turistică la parter şi un punct de belvedere la etaj.


 


Adauga comentariu