Spațiu pietonal din centrul Clujului smart: #Walkable City sau dezinteres pentru întreținerea unei zone cu potențial turistic și de agrement

Oarecând stradă-model, denumită pompos „ansamblu pietonal”, una dintre cele mai generoase zone din centrul Clujului - strada Andrei Șaguna de pe Canalul Morii - se degradează concomitent cu dezinteresul autorităților pentru întreținerea spațiilor dedicate pietonilor. 

Zonă cu potential turistic și de agrement

În primăvara anului 2011, Primăria Cluj-Napoca inaugura noul Ansamblu Pietonal de pe strada Andrei Șaguna (Canalul Morii). 

Zona a fost „reabilitată ca strada pietonala, cu scopul de a reda zonei potentialul turistic si de agrement pe care il merita”, notau reprezentanții administrației locale în mai 2011. 

Zona aferenta parcarilor a fost amenajata in scop pietonal, prin pavare cu piatra cubica, circulatia auto fiind limitata numai pentru riverani.

În plus, au fost executate lucrări de amenajare a mobilierului urban – un număr de 16 bancute cu jardinière. 

CITEȘTE ȘI: Strada Andrei Șaguna de pe Canalul Morii, un spațiu din centrul Clujului în delăsare

Strada Andrei Șaguna a fost transformată în zonă pietonală în cadrul unui proiect de reabilitare a Canalului Morii, inceput in 2010. Potrivit proiectului initial, pe marginea Canalului trebuiau plantati copaci si amenajate terase.

Ziar de Cluj a semnalat în repetate rânduri starea deplorabilă a acestei zone centrale din municipiul Cluj-Napoca. 

CITEȘTE ȘI: Spațiu PIETONAL din centrul Clujului uitat de autorități

Situată în imediata apropiere a străzii Regele Ferdinand, strada Andrei Șaguna de pe Canalul Morii a fost data uitării de autoritățile locale, asemenea celorlalte străduțe, precum Cuza Vodă, I.P. Voitești, Argeș transformate într-un autentic bazar.

CITEȘTE ȘI: ÎNAINTE și ACUM Stradă din centrul Clujului european, încremenită în timp sub administrația liberală

 

Adauga comentariu